Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Brněnská komedie - primátor slabý jako čaj a černý pasažér pokračuje

V Brně už zase není nuda. Neschopnost, ubohost a slabost se vydávají za úspěch. Primátor Vokřál je slabý jako čaj a černý pasažér náměstek Hollan chce víc za nic.

Představte si, že by v nějaké firmě byl na manažerském postu neschopný, problémový a sebestředný člověk, který by navíc seděl na dvou židlích, přičemž pro jednu by měl kvalifikaci a odborné znalosti asi tak jako řezník pro operaci srdce.

Po letech neschopnosti a nicnedělání takový člověk prohlásí, že se vzdává dobrovolně svého postu výměnou za kroky ve strategii firmy, které jemu a jeho kumpánům zajistí dobrý byznys na další roky

Primátor Vokřál je slabý jako čaj

Přesně to se stalo nyní v Brně. Hollan, náměstek pro dopravu bez řidičáku a usvědčený černý pasažér, který okrádá městský dopravní podnik (vizhttps://brno.idnes.cz/namestka-primatora-hollana-chytli-revizori-fzk-/brno-zpravy.aspx?c=A161021_141729_brno-zpravy_vh)

odstoupil ze své funkce. Ovšem podal to tak, že to je vlastně úspěch, protože bude pokračovat v práci na pochybných sociálních experimentech souvisejících s rozdáváním bytů neplatičům a že je tedy vše v pořádku.  (viz

https://brno.idnes.cz/hollan-se-vzdal-resortu-dopravy-dao-/brno-zpravy.aspx?c=A180305_162746_brno-zpravy_vh)

O čem to svědčí? Především o neschopnosti současného vedení města řídit efektivně práci magistrátu. Primátor Vokřál (z hnutí ANO) má pověst člověka, který se umí dohodnout s každým. Což je jistě pro člověka ve vedoucí funkci důležitá vlastnost. Stejně tak důležité ale je, aby takový člověk uměl bouchnout pěstí do stolu, když to situace vyžaduje a dokázal udělat rozhodný krok a zbavit se lidí, kteří jsou problémem. Koneckonců ANO tvrdilo, že bude stát řídit jako firmu. Evidentně se jim to nedaří ani s jedním městem.

Usvědčený černý pasážer Hollan v dopravě selhal

Hollan se v dopravě orientuje asi tak jako slepý houpací kůň. Za tři a půl roku nedokázal přijít s jedinou konstruktivní myšlenkou, jak pomoci obyvatelům Brna, kteří tráví čas v zácpách a když se večer vrací domů, tak nemají kdy zaparkovat.

Za úspěchy v dopravě vydává to, že vymyslel a prosadil zdražení parkování ve městě na dvojnásobek a zpoplatnění parkování i v noci či v neděli (vizhttps://brno.idnes.cz/rezidentni-parkovani-matej-hollan-zdrazeni-parkovani-v-centru-parkovaci-domy-1h5-/brno-zpravy.aspx?c=A171128_367181_brno-zpravy_dh).

Hollan v akci

Lidé ve městě již roky čekají na zavedení rezidentního parkování, které by jim zvýšilo pravděpodobnost, že zaparkují v blízkosti svého bydliště. Rezidentní zóny jsou osvědčený koncept, který například ve Vídni funguje bez problémů a ke spokojenosti tamních lidí již od roku 1993.

Vystudovaný muzikolog Hollan místo toho, aby se poučil u sousedů, tak tři roky dumal, až vydumal nepřipravenou koncepci, která přináší řadu problémů.

Odpovědnost má celé vedení v čele s primátorem

Hollan je evidentně sebestředný člověk, který žije částečně mimo realitu. Nevadí mu například ostuda, když uniklo, že je subkou, která se ponižuje na veřejnosti  (vizhttps://brno.idnes.cz/matej-hollan-video-bicovani-df6-/brno-zpravy.aspx?c=A160711_161513_brno-zpravy_krut)

Odpovědnost za něj má však celé vedení města v čele s primátorem Vokřálem. Kdo jen trochu sleduje místní politiku a dění ve městě, tak na první pohled vidí, že se za jeho vlády na radnici nestalo nic. Městu nepřinesl prostě vůbec nic. Žádnou vizi rozvoje, žádnou užitečnou koncepci, žádné myšlenky.

Hollan a Vokřál

 

Jediné, co se koalici pod jeho vedením podařilo zavést je rozdávání městských bytů neplatičům, převážně z řad romských rodin. S tímto šíleným plánem z oblasti mokrých snů všech sociálních inženýrů, marxistů a multikulturalistů přišlo hnutí Žít Brno. Kromě toho, že rozdávání bytů mimo pořadník je diskriminační vůči jiným, platícím a bezproblémovým žadatelům o byt, je to také pro Žít Brno a na ně nabalené lidi způsob, jak si zajistit penězovody pro neziskovky typu IQ Roma servis.

Je jasné, že politika je hodně o kompromisech. Že lidé, kteří by neuspěli v komerční sféře, dokáží svou neschopnost v politice skrývat daleko déle. Nicméně i při řízení města je třeba mít zdravý rozum a pokud se má město někam posunout, je třeba, aby to měli na starosti schopní a pracovití lidé a ne Hollanové.

 

Autor: Vladimír Kuchař | středa 7.3.2018 9:11 | karma článku: 32,56 | přečteno: 993x
  • Další články autora

Vladimír Kuchař

Diskriminace v Brně za bílého dne

Je v pořádku, když jsou tisíce bezproblémových žadatelů o byt diskriminovány na úkor nepřizpůsobivých neplatičů, kteří dostali přednostně městský byt? To je otázka, která hýbe již delší dobu Brnem.

22.11.2017 v 9:17 | Karma: 45,21 | Přečteno: 5321x | Diskuse| Brno

Vladimír Kuchař

Zeman jako terč bolševické propagandy

Neomarxista Bartík z Žít Brno zveřejnil o prezidentu Zemanovi, že má rakovinu a nedožije se více než sedmi měsíců. Co za tím je? Odpověď je překvapivě jednoduchá.

11.11.2017 v 10:21 | Karma: 41,19 | Přečteno: 1975x | Diskuse| Politika

Vladimír Kuchař

Pochybné sociální hokuspokusy v Brně krachují

Brněnská radnice pod vedením neomarxistických sociálních inženýrů z Žít Brno již více než rok rozdává byty neplatičům, nejčastěji romským rodinám. A výsledek? Hluk, nepořádek a stížnosti. Navíc nové dluhy na nájemném.

6.11.2017 v 17:20 | Karma: 44,77 | Přečteno: 4083x | Diskuse| Brno

Vladimír Kuchař

Lucie - dvojnásobná oběť multikulti propagandy

Chudák Lucie. Aniž by si to uvědomovala, stala se dvojnásobnou obětí multikulti propagandy. Šestnáctiletá „Lála“ Myslíková si užila 5 minut slávy. Ale vše je samozřejmě nakonec jinak.

8.5.2017 v 9:01 | Karma: 44,97 | Přečteno: 4226x | Diskuse| Občanské aktivity

Vladimír Kuchař

Děkuji nechci. Dělejte to, co máte. A pak odejděte

Neomarxističtí sociální inženýři z Žít Brno se posunuli na další level. Chtějí diktovat soukromým firmám, za kolik mají prodávat své služby. Místo toho, aby dělali práci, kterou mají dělat.

14.12.2016 v 8:49 | Karma: 38,24 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4132x
Brněnský patriot, který vidí svět a lidi kolem sebe převážně nevážně.

Seznam rubrik